Lost in this dream

Nyss hemkommen från stan, pallrade mig ner för att göra min andra körlektion. Gick bättre än senast, som tur är. Sen direkt efter gick jag upp till Kopparsalongen och bokade sling & klipptid. Så på sportlovet kommer håret bli kortare och utväxten kaputt. Nu ska jag plocka i ordning och sortera massa saker; läs skit, i mitt rum. Jag och Evelina flyttade nämligen in min dator & skrivbord in till henne igår. Blev jättesnyggt där inne. Dock ser mitt rum ut som kaos just nu då alla saker ligger på golvet! Längtar tills helgen.

Eftersom du går i skolan, tar du med dig LCHF pizza till skolan eller serverar dom det på din skola?
- Nej dom serverar inte LCHF pizza i skolan. Jag gjorde den hemma. Mina skoldagar är olika långa, jag äter ju hemma också liksom. I skolan får jag använda mig utav det som serveras och med hjälp av det försöka bli mätt. Inte alltid så lätt faktiskt.

Ikeashopping

Till helgen åker jag och Johannes till Ikea i Jönköping för att shoppa loss lite till våra rum. Detta är vad jag kommer ta med mig hem. Evelina ska nämligen få min stationära dator samt skrivbord, istället ska jag ha ha en ursnygg klädställning där. Kommer bli döfint när allt är i ordning. Självklart kommer bilder komma upp! Ska faktiskt börja greja lite redan idag och de kommande dagarna. Älskar förändringar som har med inredning att göra!

Söndagsmys

Alldeles strax börjar En shoppaholic's bekännelser på kanal 5, ligger redan till rätta i soffan. Väntar också på att Johannes ska komma hit. Han gör ju sin sista vecka på Swegon fr.o.m. imorgon, sen är det nya vanor vi kommer få skapa. Inga mer sovmorgonar på måndagar t.e.x. Men å andra sidan ska han börja jobba i Lidköping så det går nog jämt upp ändå. Pojken min har föresten hjälpt mig med min histoia i helgen så nu sitter den äntligen!! Imorgon åker jag, mamma och pappa till Skövde för att byta abonnemang på min iphone, lite förberedelser inför min framtida 4S. Och vet ni vad, Johannes ska beställa en nu ikväll! Yay!

Smyckesfynd

Äntligen hittade jag mitt favorit armband inne på Gina, tycker det stilrena korset är döläckert! Endast 49:-
Det söta hårbandet samt hårnålarna köpte jag för 10:- styck, fynd!!!!

Fredagsmys

Nu ska jag strax inta en plats i köket och göra mig något lätt att äta. Om drygt en timme så är det jag som sätter mig bakom ratten med pappa bredvid för att åka till Johannes. Kommer stanna där över natten. Ikväll blir det pizza och jag tänkte tipsa er hur ni kan göra då för att hålla er till LCHF.

Bästa alternativ är ju att köpa en sallad men tänk då på att ha en fet sås till eftersom LCHF baserar på fett!
Om du inte känner för sallad så går det nästan lika bra att beställa en pizza med extra tunn botten. Sen så hoppar du givetvis över kanterna och en bit innåt på pizzan. Vill du vara ännu hårdare så skrapar du bara av "fyllningen" och äter den.

Ha en kanon fredag! ♥

Vårfavoriter från H&M


3 dagarsmeny


Låt oss besegras av kärleken

Hemma efter 50 minuters körning med pappa i stan och nu har jag slagit mig ner för att börja plugga, igen. Det är de enda jag gjort sen jag kom hem från skolan vid halv tre. Ska iallafall ta en paus senare och kolla på Body of Proof, det är jag värd! Imorgon är det torsdag vilket betyder att jag har sovmorgon till 12.00, underbart. Ska kolla med mamma om hon vill ut och köra en sväng på förmiddagen också. Får ju ta tillfälle i akt liksom.

Tänkte svara på ett par frågor jag fick igårkväll ang. min diet. Älskar att ni frågar, så fortsätt gärna med det.

Hur går det med LCHF? Har du märkt någon skillnad? Är det jobbigt eller känner du att du mår bättre?
- Det går jättebra, helt utan problem. Faktum är att jag inte ens har något sötsug alls. Antar att det beror på att jag får i mig såppas mycket fett att jag håller mig mätt. Jag själv har dock inte märkt så mycket skillnad än, bara lite på mina ben. Men å andra sidan så har det bara gått ca tre veckor än. Jag mår definitivt bättre! Jag "led" av uppblåst mage väldigt ofta tidigare men märker inte ens av det nu.

Thomas Sabo

Gick raka vägen till Guld & Silver efter skolan för att hämta min berlock som jag beställt. Så använde mig utav presentkortet jag fick av min fina pojkvän i julklapp. Även armbandet på bilden har jag fått av honom, på vår 2 månadersdag. Bär det nästan dagligen. Tycker det är jättefint, speciellt kombinerat med min kedja som plockar på sig mer och mer berlocker med tiden. Idag påfyllt med detta söta hjärta. ♥

Onsdagsmorgon

Godmorgon peeps! Kom precis till skolan och ska nu ha foto i två timmar.. satt i över en timme igårkväll och läste på inför provet på Fredag. Bokstavligt talat läste jag tills ögonen sved. Skönt med åtta timmars sömn efter det, hoppas jag är tillräckligt utvilad för att sätta igång med allt pluggande nu. Ska även köra i eftermiddag/kväll med pappa. Wish me luck, på bådadera. Puss!

Min första körlektionen

Kände för lite härliga blåa inspirations bilder, får mig att tänka på vår och sommar.. något jag längtar så enormt efter just nu. Har massa uppgifter i Foto C men vädret är för tråkigt nu, usch! För övrigt, som ni ser i rubriken hade jag min första körlektion idag. Har en del att öva på, men det är ju självfallet ioförsig! Men annars gick det bra, blev godkänd på momenten så nästa vecka går vi vidare. Jobbigt att nervositeten går ut så mycket över självförtroendet bara. Inte så bra! Efter skolan tar jag bussen till Kvänum för att spendera eftermiddagen och kvällen hemma hos Johannes. ♥ Sen måste jag fatta böcker och penna, har så mycket i skolan nu så jag har ångest!!

Tvivlet är vishetens början

LCHF gräddglass med bär.

Hittade ingenting i stan, då blev jag besviken.. blev till och med lite smått sur när jag upptäckte att det sjukt snygga armbandet jag verkligen suktat över på Gina Tricot var slut! Det var slut på hemsidan också! Åååh.. direkt när jag kom hem så ställde jag mig och gjorde en LCHF pizza. Den blev rätt lyckad och smakade mycket gott faktiskt. Om en timme ungefär så ska vi hem till mormor & morfar på lite kvällsmat. De åker nämligen iväg till Thailand om någon dag, så blir väl ett litet hejdå. Sen ska jag fatta läroboken på en gång när jag kommer hem, jag ska lyckas på Arbetsmiljö & säkerhets provet på fredag!!!

Kaos i skolan

Ny dag, ny vecka och den börjar ju inte lika bra för alla. Jag tänker på dig Johannes, allt kommer lösa sig! ♥
Sitter just nu i skolan och har kommit på hur sjukt mycket jag har att göra nu fram till lovet. Det är galet, om man jämför med hur vårat upplägg har sett ut fram tills nu. Har två stora prov, ett är nu på fredag och det andra är fredagen därpå! Har även ett tal i SV som jag måste bli klar med inom snar framtid. Andra ämnen som pressen är hög i är engelska, foto och multimedia.. help!? Ska som tröst kika in på H&M när jag slutat!!!

3 dagarsmeny


Äntligen thaimat

Tidigare idag åkte jag och Johannes in till stan för att äta thaimat med familjen och farmor & farfar. Det är så gott!! Och det bästa av allt är ju att jag knappt fuskade något. Jag hoppade över riset, duktig som jag är och beställde vatten till maten. Tummen upp! 3 veckor har gått och jag har strikt följt min diet. Det går åt rätt håll!

För drygt en timme sedan åkte Johannes hem till sig så här sitter jag nu själv i mitt rum och funderar på vad som kan göras. Det lutar mot Pretty Little Liars men även att rensa min stationära dator. Vi har nämligen pratat om att min syster Evelina kanske ska få ta över den och så införskaffar jag mig en soffa istället. Jag har knappt någon användning för den ändå. Så detta låter smart!

Läsarfrågor

Vad är Oopsies? (ang. "Celebrate the love inside")
Oopsies är LCHF's motsvarighet till bröd. Det är gjort på endast ägg, philadelphiaost, lite bakpulver och salt.

Vart kommer shortsen ifrån? (ang. "Zippora Seven")
Jag vet tyvärr inte vart de kommer ifrån då det är inspirationsbilder. Men visst är de snygga!?

Vad fotar du med för kamera? (ang. "Kotlettkuber med tomatsås")
Canon 550d.

Hur gör du den här? (ang. "Gräddglass med bär")
Vispa upp lite grädde, blanda i bär och ställ in i frysen. Stelnar på nån timme.


Celebrate the love inside

Blev inget körande pga. vädret.. vågade inte riktigt sätta mig bakom ratten i nysnö och halkrisk. Ska iallafall göra det innan tisdag har jag bestämt. Om någon timme kommer äntligen Johannes hit och då blir det en mysig hemmakväll i soffan med familjen. Det är planerat att bli hamburgare ikväll så jag får väl inta köket och börja göra Oopsies till mig. Senare, i natt, är det tänkt att jag och Johannes ska hämta Amanda, Elin och Sofie i trollhättan på 1903. Får hoppas att väglaget håller bara! Hoppas ni får en härlig/fartfylld/bra lördagskväll ♥

Lördag

Min lördag än så länge har bestått av att koka ägg som jag nu sitter och smaskar i mig. Om någon timma eller två tänkte jag ta och sätta mig bakom ratten med mamma. Dags för lite körande. Har suttit och antecknat och pluggat teori men har mycket kvar att lära. På tal om plugg, jag och Amanda hade myskväll här igårkväll vilket bestod av tacos, film och historiaplugg. Kan ni tänka er? Vi plugga på en fredagkväll, i drygt två timmar.. det är sällsynt ska jag säga! Förövrogt sitter jag och väntar på att Johannes ska komma hem från Karlsborg. Men det blir väl antagligen inte förrän någon gång ikväll, tråkigt nog. Nu - dags för Pretty Little Liars!

3 dagarsmeny


Bless your soul

Hej på er! Om en stund kommer ett par vänner hit då vi ska spela spel, snacka och bara umgås. Inte träffat dem sen nyår faktiskt. Efteråt så är det tänkt att jag ska försöka plugga, både teori och skolplugg. Har prov i Arbetsmiljö & Säkerhet nästa vecka på 2 kapitel, har än så länge börjat plugga in det ena! Sen vid tolvtiden kommer Johannes hit och spenderar natten här. Mysigt ♥

Vårfavoriter på Gina Tricot


Svar på tal

Jag vet att du tidigare förnekat att din blogg handlar mest om mat. Men nu kan du väl inte förnerka att det är de den handlar om mest?
Haha, jag driver ju faktiskt ingen matblogg. Men inte heller en fotoblogg, som man kan tro när man läser min bloggadress. Men det var för två år sen som jag skapade den och tanken var då att jag skulle lägga upp foton. Men jag gled in mer på vardagligt bloggande. Varför det blir mycket mat i bloggen nu är för att jag går på dieten LCHF. Jag blir motiverad av att fota och lägga upp här. Har även märkt att ni är ganska många som är nyfikna på detta också. Så jag kommer fortsätta såhär!

Hur gör du med lunchen i skolan?
Det är lätt! På De la Gardie serverar dom alltid tre olika rätter varje dag (dagens, pasta & vegitariskt) och det står exakt vad maträtterna innehåller. Innehåller det socker, mjöl eller mjölk så avstår jag helt enkelt. Istället får det bli sallad och vid möjlighet keso.
Mycket bättre än inget!

Favvoplagg?
Oj, bra fråga! Jag älskar nylonstrumpbyxor med ett par kängor samt nån lite oversize tröja till detta. Men inte ofta jag klär mig så ska jag erkänna. Men jeans, något snyggt stickat/virkat och en väska på det är något som alltid går hem den här årstiden!
Varför började du blogga?
Fick intresse av hemsidor, layout och foto.. sen har jag alltid tyckt om att skriva. Detta resulterade i att jag först drev en fotohemsida på webs.com och sedan övergick jag till blogg.se för ca två år sedan.

Vilken är din bästa egenskap?
Den här var svår, jag är inte så bra på att "skryta" om mig själv. Men jag skulle säga att jag har ett bra öga för detaljer. Arbeten, designer, foton, inredning m.m. ska vara perfekt och nogrant gjort. Jag brukar nästan alltid få höga betyg på mina arbeten och kommentarerna innefattar nästan alltid att jag har skrivit nogrant och välformulerat. Jag är även bra på att planera och fixa. Jag har koll helt enkelt!

Gräddglass med bär

Ingridienser: Grädde, hallon & blåbär

4 månader

Spenderade till största delen av gårdagen i skolan, hade en lång dag med många lektioner. Segt som attan. Sen bar det hemmåt där jag stressade i mig mat och slängde på mig varmare kläder för att sedan ta bussen till Trollähttan med Amanda. Hockey stod på kvällsschemat! Efteråt hämtade min fina kille upp mig och vi åkte och åt på Max vid Överby. Och nej, jag fuskade inte. Faktum är att Max har ett mål som heter Delifresch Low Carb-burger, det var som gjort för mig. Till det köpte jag minimorötter och en dipp samt vatten. Mysigt 4månaders firande. Det var alltså igår som vi hade vår månadsdag. Puss!

3 dagarsmeny


Måndagskväll

Som ni ser har jag en del att ta tag i innan jag kryper ner i sängen ikväll. Det kanske är dags att jag börjar beta av den här listan nu. Ska som sagt försöka hinna med allt! Så nu ska jag dricka upp mitt te och sen lyfta rumpan från soffan. Just det, ni har väl inte glömt av min frågestund? Kom igen nu, även om du känner mig har du säkert någon fråga, puss!

Han flyger på sina egna vingar

Sitter just nu i skolan och väntar på att engelska lektionen ska börja. Om 20 minuter sitter jag med en penna i handen och ska skriva en nyhetsartikel på engelska. Övning inför nationella, jag är jättenervös. Sen ska jag raka vägen hem och städa i ordning i mitt rum samt laga någon god mat. Jag har med andra ord inget speciellt på schemat för idag. Väldigt skönt om jag får säga så. ♥ ps, jag älskar min pojkvän!

Zippora Seven


3 dagarsmeny


Frågestund

Avslutas någon gång nästa vecka!

Pretty Little Liars säsong 1

Är nu klar med första säsongen och den var riktigt bra, på alla sätt! Kärlek, vänskap & späning. Om ni är sugna på att binda er till en serie just nu så är detta ett jättebra tips till er från mig! Finns att kolla online på tubeplus.me om man inte är något fan av nedladdning som jag!

Kotlettkuber med tomatsås

Ingridienser: 2 delade kotletter, grädde, creme fraiche, tomatpuré, persilja, soltorkade tomater & lite av dess olja.

Never leave your sight

Johannes åkte hemmåt för en stund sedan efter massa timmar fyllda av film, mys och prat. Helt underbart, sådant som lyser upp vardagen lite extra! Nu har jag satt mig till rätta i soffan framför Biggest Looser Sverige. Egentligen tycker jag inte om programmet, så vet inte riktigt varför jag inte byter.. antar att jag är för lat för att sträcka mig efter kontrollen. Haha! På tal om Biggest Looser så går det mycket bra med dieten, jag är strikt och har inte fuskat en enda gång på dessa 11 dagar. Stolt över mig själv!

Ny frågestund?


Skoluppstart

Bild från ungefär samma tid förra året.

Godkväll på er, har precis slagit mig ner i soffan efter första dagen i skolan som inkluderat nya scheman, nya lärare och nya uppgifter. Eftermiddagen spenderade jag sedan med Johannes, dock blev det bara drygt två timmar men vi hann iallafall kolla på kort, skratta och laga mat. Helt vanliga saker. Imorn på min håltimme eller efter skolan så ska jag försöka gå in till stan och kolla på en jättesöt tröja jag hittat inne på Åhléns ska nog titta in på körskolan en sväng också. Sen är det tänkt att planera lite mer än två timmar, med min fina Johannes igen. ♥ Nu ska jag kika vidare på Pretty Little Liars, episod 19 here I come!

3 dagarsmeny


Favoriter från Åhléns


Pretty little liars

Ännu en gång har jag hamnat i träsket och har svårt för att ta mig upp, denna gång i Pretty Little Liars träsket. Har på bara fyra dagar redan hunnit beta av 13 episoder, får nog bli den 14:e nu! ♥

Baconsnurror i mild chilisås

Ingridienser: Bacon, brieost, lök, champinjoner, grädde, majonäs & chili sauce.

3 dagarsmeny


Sommarkänslan

Jag har redan börjat få sommarkänsla!! Det måste väl ändå va lite knäppt? Vintervädret har ju knappt börjat än? Ena dagen känns det som en höstdag och den andra som en vårdag. Jag ser iallafall fram emot sommaren väldigt mycket. Alla söta klänningar, som jag SKA införskaffa mig, alla blommor och grillkvällar.. Men innan detta har jag ju en vårtermin att klara av. En termin som kommer innehålla en massa saker runt om kring min student. Innan jag vet ordet av det så kommer våren vara förbi och sommaren vara här!

Nötbiff med krämig champinjonsås


Ingridenser: Creme Fraiche, grädde, tomatpuré, soja, lök, champinjoner & svartpeppar.

Mot centrum

Började dagen med en shake och en dusch. Nu ska jag alldeles strax snöra på mig skorna och bege mig mot bussen. En timme eller två väntas inne i stan med Amanda. Håller på med en egen kokbok med nyttiga recept och behöver en ny silverpenna till detta. Medans Amanda ska kika balklänning. I eftermiddag ska jag plåta lite prylar som sedan ska ut på blocket, cashflow. Puss!

3 dagarsmeny


Calvino & Contessa

Solen skiner och det blåser ute, ingen bra kombo det där för då hamnar jag under en filt i soffan framför Ellen generes show och får inte något vettigt gjort. Har iallafall lyckats mycket bra än så länge med den nya dieten. Har inte stoppat i mig några onyttigheter och det ska jag fortsätta med. Funderar på att börja lägga upp bilder & recept eller starta en separat blogg. Får tänka på det där lite.. nu ska jag mysa vidare med dessa småttingar. ♥

Vill utomlands

Har suttit nästan hela dagen och kollat/redigerat/beställt bilder från Thailand och Turkiet idag. Känslan att få åka iväg till ett fint och varmt ställe inom detta året skulle vara underbart. Jag och Amanda har ju som sagt siktat in oss på en resa till Thailand i slutet av November. Men jag vill åka någonstans typ nu, typ i sommar. Italien eller Grekland skulle sitta perfekt!

"The other woman"

Såg precis en jättebra film jag vill tipsa er om, titeln står i rubriken. Den var svår i början men det var det som gjorde den så unik och som fick mig att vilja se mer. Handlingen kort; En man är otrogen mot sin fru, gifter sig med en anställd som då får en styvson "på köpet", exfrun hatar den nya frun (Natalie Portman), spädbarn som går bort och tankar om att ha råkat döda sitt egna barn dyker upp samt att få leva med denna skull.

Det var verkligen en medgripande film och den fick en verkligen att tänka om. Man kan aldrig ta på sig skulden för någons död (om du inte är en mördare vill säga..) du måste även inse att personerna du älskar mest är de personer du ska bry dig mest om och ta hand om mest. Man glömmer ofta detta, bekvämlighet kallas det. Livet handlar om att ta vara på det man har och älska de personer som valt att älska dig, det finns många betydelser på ordet älska, ta vara på allihop. Ta aldrig något förgivet, inte allt slutar som man önskat men låt resan till hoppet bli fantastisk och minnesvärd. För det är vad livet egentligen handlar om, att skapa minnen och ta vara på ögonblick.

Let's make believe

Såhär ser min start på dagen ut den här måndagen. Tog mig en dusch, myste med kissarna och nu väntas detta. Har ingenting planerat för idag, mer än att jag vill städa undan alla julsaker. Nu är både jul & nyår förbi, nytt år och en ny start då ska det bort. Granen har ju t.o.m. börjat barra nu. Vi hörs lite senare, puss!

Nytt år, nya möjligheter

GOTT NYTT ÅR på er allihopa, jag hoppas att ni hade en jättebra nyårsafton med de personer ni älskar. Själv blev inte riktigt min som jag tänkt mig, vilket var väldigt tråkigt då jag hade sett fram emot den kvällen så länge! Jag och Johannes började nämligen må illa och kände oss febriga under middagen vilket bara blev värre när vi väl kom till Sofia för att festa in det nya året. Men vi stod ut fram till tolv och lyckades pallra oss fram till torget iallafall, sen somnade vi på en gång när vi kom hem vid ca 00.30.

Men nu är det ett nytt år med nya möjligheter. Man brukar alltid säga att man ska starta sitt nya liv efter nyår och även jag tänkte säga det nu. Mamma och pappa har gått med i något slags program för att äta rätt och jag hade tänkt haka på. Nu ska det synas förändringar.. Mycket som händer detta året, 2012, jag tar ju bl.a. studenten om några månader, körkort är inräknat, thailand och ÖLAND, som jag saknat såå! ♥

RSS 2.0