Valborg

Startade dagen hemma hos Johannes, sedan åkte vi in till Lidköping för att "shoppa" loss lite granna, jag gjorde det iallafall. Blev ett par läckra Ray Ban, ett par mindre värda solglasögon från Gina Tricot, två par nagellack - ett stärkande och ett vanligt ljust skimmerlack. Sist men inte minst så blev det en grymt bra Hårolja som absolut är värd pengarna!! Om en stund väntas det god mat som mamma står och lagar åt familjen nu. Efter det blir det en tur till Skogshyddan som öppnar för säsongen ikväll. Själv gör jag mitt första pass imorgon, känns ju som det var nyss jag stod där och skopade glass!? Åren går verkligen fortare och fortare...

Lördag den 28:e feb

Spenderat största delen utav dagen i centrum med Johannes, mamma & systrar. Blev lite fynd såsom en hårinpackning, body butter med doft av kokos samt ett par svarta leggings. Vi avslutade vår tripp med ett restaurangbesök, mysigt. Nu om en stund åker vi mot Kvänum för att spendera två nätter hos Johannes. Där blir det mycket filmmys bl.a. Vi hörs, ha en bra långhelg! ♥

2 goda LCHF-recept

Turkisk youghurt
Jordgubbar
Banan (ej LCHF egentligen, men unnade mig lite extra)
Egen müssli (solrosfrön, pumpakärnor, pinjenötter, linfrön & kokosflingor)
Torskfilé eller laxfilé
Grädde
Cremé Fraiché
Konserverade tomater + såsen
Charlottenlök
Purjolök
Citronpeppar

Koka fisken för sig. Smält lite smör i kastrullen och tillsätt den finhackade löken.
Låt småputtra tills löken blivit mjuk & börjar få lite färg.
Tillsätt grädde, cremé fraiché och tomater + såsen, låt koka ihop.
Lägg sedan i fiskbitarna och låt sjuda i några minuter.

Avsluta med en klick cremé fraiché och lite persilja/dill som dekorering.

Studentkryssning


Min födelsedag

I fredags var det min födelsedag, jag har nu lämnat 18 bakom mig. Fick jättefina presenter och hade en toppen dag helt allmänt. Och vet ni, jag och Johannes bokade en greklandsresa!!! Typ bästa dagen att göra det på ju?!
Presentkort på The Body Shop, presentkort på Patriks Optik, pengar, Body butter test, Body butter & skrubbvantar. Sen fick jag även ett par converse av min älskling. Är så himla tacksam & glad. ♥

Bra start på dagen

Den här lilla skålen med supergott innehåll slank ner i min mage strax innan jag satte mig bakom ratten och begav mig till skolan för drygt en timme sedan. Turkisk yoghurt, kesella hallon, blåbär, linfrön och solrosfrön är en favoritkombo!

Just nu sitter jag och skriver på mitt PM till nationella. Har redan fått ihop ett tal som jag nu bara ska trycka in i huvudet så jag kan det hyffsat utantill nästa vecka. Phu! Inte så konstigt att man har ständig huvudvärk...

7 månader med älskling

Meningen var ju att jag och Johannes skulle titta in på Resia idag men eftersom han är sjuk så blev det mamma som fick göra mig sällskap istället. Fick reda på en del bra grejer så nu är det bara att boka kvar. Kommer bli såå mysigt, kul, skönt och underbart att få komma i väg en vecka med världens bästa person!

Har förövrigt inte lagt pluggandet åt sidan än. Kommer vara helt galen i slutet av veckan så som jag badar i uppgifter just nu. Men målet är att kunna släppa allt och njuta av ett par härliga dagar! Kanske ses vi till sjöss? Nu ska jag fortsätta med skrivandet fast någon annanstans....

Kalla mig plugghäst

Jösses säger jag bara, idag har jag hunnit spela in ett antal scener till filmen i Multimedia B, pluggat på Buddhism provet och även skickat in min projektrapport på en första bedömning. Över mina axlar vilar nu det här sjukt tråkiga nationella i Svenska B som ni ser här ovan på bilden. Jag förstår inte.. eller så orkar jag bara inte förstå och ta tag i det. Gör inte saken bättre när läraren inte är här idag. Helgen går bort då jag fyller år samt ska iväg på kryssning så jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med. Prioritering är ingen stark sida!

Lite nya "bra att ha"-inköp


Thai, Shrek, fotboll & resa

Rubriken sammanfattar nästan hela helgen. Åkte till Johannes i fredags och där stannade vi tills igår kväll då vi åkte hem till moí. Vi har bl.a. ätit tacos, kollat på shrek, bytt däck på bilen, roadtrip till Skara där vi åt thai mat och samt kollat på resa!! Vi ska nämligen boka en mysig greklandsresa i slutet av sommaren. Jag som aldrig varit utomlands på egen hand innan är sjukt nervös men samtidigt förväntansfull! Imorgon planeras det mer och kanske t.o.m. bokas, yay!

Timjankyckling på en god grönsallad!

Dela kycklingfilén i tunnare bitare så går det lättare att hålla den saftig vid stekningen. Häll på rikligt med timjan och jag tog även en liten nypa havssalt på varje. Stek i äkta smör tills den är vit och fin innuti samt fått fin färg utanpå.

Salladen kan du mixa med precis vad du vill. Jag valde bort de röda grönsakerna då det innehåller lite mer socker än de gröna. Unnade mig istället lite jordnötter!

Dressingen jag har till min sallad är en egengjord dressing, mycket enkel. Vispa upp lite vispgrädde och tillsätt sedan majonäs & chilisås. Voíla, du har en supergod dressing!

To die for @ Gina Tricot


Vi välkomnar solen tillbaks

Som rubriken lyder säger vi hej till solen som är på besök, får väl se hur länge det varar den här gången. Tog iallafall cykeln till skolan vid halv tolv och har hållt mig där sedan dess. Om en stund är det dags att fatta manuset och filmkameran för då ska jag och ett par till i klassen börja spela in vår dokumentärfilm. Sådär intressant faktiskt. Som ni kanske ser i bakgrunden så letar jag inspiration, älskar verkligen design & inredning i alla dess former! ♥

En kommande 19årings önskelista

Iphoneskal från society6.com, Hårinpackning från The Body Shop, Duschborste, Pengar, Vita Converse strl. 7, Skrubbvantar och presentkort på The Body Shop samt på Patriks Optik (butik i Lidköping).

Anledningen till att jag önskar mig tråkiga presentkort är för jag inte kan bestämma mig om doft på skrubben & body buttern som jag planerar att införskaffa mig från The Body Shop. Sedan ska jag investera i ett par Ray Ban också nu till sommaren!! Presentkort må vara tråkigt men åh så fiffigt!

Drygt en vecka kvar, sedan lämnar jag 18 bakom mig!

Vill så gärna..

Kikade in på society6.com tidigare idag och fastnade för ett flertal ursnygga iPhoneskal. MEN dessa två lockade mest och speciellt den med fjädern. Den skulle sitta perfekt på min vita 4S nu till våren och sommaren. Tycker ni inte det?? Bäst av allt är ju att jag fyller år om 10 dagar! Det mönstrade skalet finns HÄR och fjäderskalet finns HÄR.

Bilder från Påskafton


Gårdagens utgång i bilder


Skärtorsdagen

Godmorgon peeps! Det här är ett tidsinställt inlägg då jag inte direkt har tillgång till photoshop & dator här hemma hos Johannes. Men vad jag tänkte dela med mig idag av är att det vankas utgång ikväll med de bästa!! Var ett tag sen nu så det ska bli riktigt kul att komma ut lite. Om ca två timmar hämtar mamma upp mig och då ska vi in och hämta ut min jacka som äntligen ska vara klar!! Wii!! Slänger upp kvällens outfit senare, puss

Nya vårkollektionen

Gillar Gina Tricots nya vårkollektion skarpt, mycket mjuka fräscha färger men ändå inslag av lite tuffare attityd. Tummen upp för den!! +++

Har varit dålig på uppdateringen det sista, jag vet. Men vill passa på att njuta av mitt lov och har därför inte ägnat så mycket tid åt datorn över huvudtaget faktiskt. På schemat idag står övningskörning med mamma & Ellen, Skara med Johannes och senare ikväll blir det bio i Skövde. Självklart är det premiären på American Pie Reunion som väntar!

Fredag, Lördag & Söndag

Då var det dags för en snabb uppdatering över hur min helg har sett ut. I fredags eftermiddag åkte jag till Johannes där det inte blev så mycket mer än mys. Lördagen spenderades i Lidköping med pizza och annat fix. Den avslutades sedan hemma i tv-soffan med mamma och pappa framför Beck. Gårdagen då, den tilbringade vi i badkaret och sedan blev det hemmagjord thaimat. Därefter åkte vi hem till Johannes igen för att träffa hans mormor & morfar. En helt vardaglig helg med andra ord!

Nu är det ÄNTLIGEN påsklov och det känns superskönt. Inledde det med att vakna upp hos Johannes vid sex för att få skjuts hem. Stackarn har ju inget påsklov. Vaknade upp vid tolv igen, precis som det ska vara. Får se vad jag hittar på nu resten av dagen..

RSS 2.0